Var­kens­fi­let­reep­jes, ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

In de puree zit extra groente verstopt, dat is mooi meegenomen!

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht In de puree zit extra groente verstopt, dat is mooi meegenomen! 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Schep de bloemkoolroosjes met ¾ van de kerrieolie om in de ovenschaal. Bak de bloemkool ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra olie als de bloemkool te droog wordt.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 15 g
Tags
Ook te zien in

Varkensfiletreepjes, kerriebloemkool en knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­reep­jes, ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g kruimige aardappelen
  • 800 g knolselderij

Breng een ruime pan water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl kerrie
  • 800 g bloemkoolroosjes

Meng ondertussen de olie met de kerrie. Halveer de grotere bloemkoolroosjes. Schep de bloemkoolroosjes met ¾ van de kerrieolie om in de ovenschaal.

4
4

Bak de bloemkool ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra olie als de bloemkool te droog wordt.

5
5
  • 10 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter.

6
6
  • 520 g varkensfiletlapjes

Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrieolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

7
7

Gril het vlees in de grillpan in 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

8
8
  • 100 ml melk

Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

9
9

Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de reepjes varkensfilet en bloemkoolroosjes.

serveertip:

Lekker met geroosterde hazelnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.