Var­kens­fi­let­reep­jes met ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders.

(62) waardeer
hollands hoofdgerecht Een heerlijk agv'tje, maar dan net even anders. 4 personen
3 62

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)
  • grillpan
  • aluminiumfolie
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.
  2. Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm. Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om. Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper. Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.
  4. Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree. Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 31 g
    waarvan suikers 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker) , Allerhande magazine 2017 nr. 11 - Thuis uit eten , Allerhande magazine 2016 nr. 01 - Goed voor je , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box week 6 2017 , Allerhande Box Week 4 2019 , Allerhande Box Week 18 2018

Varkensfiletreepjes met kerriebloemkool en knolselderijpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­fi­let­reep­jes met ker­rie­bloem­kool en knol­sel­de­rij­pu­ree

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g AH BASIC iets kruimige aardappelen
  • 800 g knolselderij

Schil de aardappelen en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar.

3
3
  • 3 el milde olijfolie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 kg bloemkool

Meng ondertussen de olie met de kerriepoeder. Snijd de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes van 2 cm.

4
4

Doe in de ovenschaal en schep om met 1 el kerrie-olie (per 4 personen). Bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

5
5

Besprenkel eventueel na 10 min. met extra kerrie-olie als de bloemkool te droog wordt.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn.

7
7
  • 3 varkensfiletlapjes

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de varkensfiletlapjes met de rest van de kerrie-olie en bestrooi met peper.

8
8

Gril het vlees in de grillpan in 8 min. gaar en goudbruin. Keer halverwege. Neem uit de pan, snijd in repen en houd warm onder aluminiumfolie.

9
9
  • 100 ml De Zaanse Hoeve halfvolle melk

Giet de aardappelen en knolselderij af. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper tot puree.

10
10

Schep de peterselie erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de varkensfiletreepjes en bloemkoolroosjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.