Mil­de Mexi­caan­se chi­li met fris­se knof­looky­og­hurt

Lekker voedzaam, deze milde chili vol bonen en groenten.

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Lekker voedzaam, deze milde chili vol bonen en groenten. 4 personen
3 79

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof. Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven. Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

combinatietip:

Lekker met tabasco.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 18 g
Tags
Ook te zien in

Milde Mexicaanse chili met frisse knoflookyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mil­de Mexi­caan­se chi­li met fris­se knof­looky­og­hurt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 15 g koriander

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de koriander grof.

3
3
  • 170 ml Griekse yoghurt (0% vet)

Doe de knoflook, 2/3 van de koriander en de yoghurt in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn

Schil en snipper de uien. Verhit de hapjespan zonder olie of boter en bak het gehakt, de ui en komijn 5 min. op hoog vuur.

5
5
  • 800 g Mexicaanse roerbakgroente

Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 720 g witte bonen in tomatensaus

Voeg de witte bonen toe en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng de chili op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 8 tacoschelpen

Verwarm ondertussen de tacoschelpen ca. 5 min. in de oven.

8
8

Schep de chili in een schaal, serveer de tacoschelpen, knoflook-korianderyoghurt en de rest van de koriander er apart bij en laat iedereen zijn eigen taco vullen.

combinatietip:

Lekker met tabasco.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.