Ma­ca­ro­ni broc­co­li­scho­tel uit de oven

Maak deze ovenschotel van tevoren klaar, de oven doet de rest.

(99) waardeer
hoofdgerecht Maak deze ovenschotel van tevoren klaar, de oven doet de rest. 2 personen
3 99

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de macaroni 4 min. en giet af. Kook de broccoli 2 min. en giet af. Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Tip:

Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren bereiden. Maak 'm helemaal klaar om in de oven te zetten. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016 , Op de gezondere toer , Kickstart 10-daagse

Macaroni broccolischotel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni broc­co­li­scho­tel uit de oven

1
1
  • 1 ui
  • 2 el (olijf)olie

Verwarm de oven voor op 180 °C en snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.

3
3
  • 150 g volkorenmacaroni
  • 250 g koelverse broccoliroosjes

Kook ondertussen de macaroni 4 min. en giet af. Kook de broccoli 2 min. en giet af.

4
4

Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.

5
5
  • 50 g 30+ belegen kaas
  • ½ tl paprikapoeder

Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.