Ma­ca­ro­ni-broc­co­li­scho­tel uit de oven.

Maak deze pasta ovenschotel van tevoren klaar, de oven doet de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(185) waardeer
hoofdgerecht Maak deze pasta ovenschotel van tevoren klaar, de oven doet de rest. 4 personen
3 185

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
  2. Kook ondertussen de macaroni 4 min. Halveer de grotere broccoliroosjes. Voeg deze na 2 min. aan de macaroni toe.
  3. Giet de macaroni met broccoli af. Meng er ⅔ van de saus door en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Tip:

Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren bereiden. Maak 'm helemaal klaar om in de oven te zetten. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

video

Ui snip­pe­ren

instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 57 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2020 nr. 01 - 2020 01 (Dubbel lekker) , Receptkaarten Allerhande 1 2016 , Op de gezondere toer , Kickstart 10-daagse

Macaroni-broccolischotel uit de oven.

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni-broc­co­li­scho­tel uit de oven.

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 middelgrote uien
  • 4 el milde olijfolie

Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.

3
3
  • 800 g tomatenblokjes in blik

Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 300 g volkorenmacaroni
  • 400 g koelverse broccoliroosjes

Kook ondertussen de macaroni 4 min. Halveer de grotere broccoliroosjes. Voeg deze na 2 min. aan de macaroni toe.

5
5

Giet de macaroni met broccoli af. Meng er ⅔ van de saus door en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover.

6
6
  • 100 g geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 tl paprikapoeder

Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.