Macaronischotel met broccoli
Dat een ovenschotel goed voor je kan zijn bewijst deze gezonde macaronischotel met broccoli.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 4 el milde olijfolie
- 800 g tomatenblokjes in blik
- 500 g broccoli
- 300 g volkorenmacaroni
- 100 g geraspte belegen 30+ kaas
- 1 tl milde paprikapoeder
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
- Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm. Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
- Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal. Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder. Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voor-verwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 25 g
-
koolhydraten 58 g
waarvan suikers 11 g -
vet 22 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 200 mg
- vezels 12 g
Ook te zien in
Macaronischotel met broccoli
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Macaronischotel met broccoli
- 2 middelgrote uien
- 4 el milde olijfolie
Snipper de uien. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
- 800 g tomatenblokjes in blik
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus op laag vuur 10 min. koken. Breng op smaak met peper.
- 500 g broccoli
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes. Schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 2 cm.
- 300 g volkorenmacaroni
Kook de macaroni 4 min. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Meng de macaroni en broccoli met ⅔ van de saus en verdeel over de ovenschaal.
- 100 g geraspte belegen 30+ kaas
- 1 tl milde paprikapoeder
Schenk de rest van de saus erover. Bestrooi met de kaas en paprikapoeder.
Bak de schotel ca. 20 min. in het midden van de oven.
bereidingstip:
Je kunt de ovenschotel 6 uur van tevoren maken, maar bak 'm nog niet. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak ca. 30 min. in een voor-verwarmde oven op 180 °C. Dek af met aluminiumfolie als de schotel te donker wordt.