Oven­scho­tel met bloem­kool & kaas

Even kort de pasta en groente koken en hup, de oven in. Lekker én makkelijk!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 11 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(34) waardeer
hoofdgerecht Even kort de pasta en groente koken en hup, de oven in. Lekker én makkelijk! 6 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta 10 min. Giet af en laat uitlekken. Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en kook 2 min. in water met zout.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de selderij fijn.
  3. Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en meng met de macaroni, bloemkool, ham en selderij in de ovenschaal. Bestrooi met de panko en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016

Ovenschotel met bloemkool & kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met bloem­kool & kaas

1
1
  • 300 g macaroni grande

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de pasta 10 min. Giet af en laat uitlekken.

2
2
  • 700 g koelverse bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de bloemkoolroosjes en kook 2 min. in water met zout.

3
3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g gesneden uien
  • 40 g verse selderij

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de selderij fijn.

4
4
  • 1 kaasfondu?
  • 3 tl gemalen nootmuskaat
  • 200 g beenhamreepjes

Roer de kaasfondue en nootmuskaat door de ui en meng met de macaroni, bloemkool, ham en selderij in de ovenschaal.

5
5
  • 5 el panko Japans paneermeel

Bestrooi met de panko en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.