Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

Dagje zonder vlees? Lekker! Geef je over aan deze hartverwarmende stoof.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Dagje zonder vlees? Lekker! Geef je over aan deze hartverwarmende stoof. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Doe met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise). Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes. Neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erboven.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Zwarte-bonenstoof met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te-bo­nen­stoof met fe­ta

1
1
  • 400 g zwarte bonen
  • 200 g kidneybonen
  • 300 g mais

Doe de bonen en mais in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

Zwarte bonenstoof met feta Stap 1.mp4

Instructievideo

00:18 min.

2
2
  • 2 el picadillo
  • 1 espressostick
  • 400 g pomodorini

Doe met de picadillo, espresso en pomodorini in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven.

3
3

Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Zwarte bonenstoof met feta Stap 2.mp4

Instructievideo

00:16 min.

4
4
  • 2 courgettes

Snijd ondertussen de courgettes in blokjes van 1 cm (brunoise).

Zwarte bonenstoof met feta Stap 3.mp4

Instructievideo

00:07 min.

5
5
  • 1 el arachideolie
  • 3 takjes verse munt

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 6 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes.

Zwarte bonenstoof met feta Stap 4.mp4

Instructievideo

00:20 min.

6
6
  • 100 g Griekse feta

Neem de stoof van het vuur, schep de munt en courgette erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verkruimel de feta erboven.

Zwarte bonenstoof met feta Stap 5.mp4

Instructievideo

00:10 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.