Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen
Een torentje volkorenvreugd op de vroege ochtend met als bonus de blauwe bes als vitamine C bom.

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g boekweitmeel
- 100 g volkorenbloem
- 16 g bakpoeder (zakje)
- 1 el gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
- 350 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
- 50 g ongezouten roomboter
- 150 g blauwe bessen
- 4 el ahornsiroop
Advertentie
Bereiden
- Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom. Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.
- Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min. Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel. Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon.
- Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken. Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!
bewaartip:
Je kunt het beslag de avond van tevoren al maken. Bewaar in de koelkast en roer voor gebruik goed door.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 405 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 835 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boekweitpannenkoekjes met blauwe bessen

- 100 g boekweitmeel
- 100 g volkorenbloem
- 16 g bakpoeder
- 1 el gemalen kaneel
- 1 mespunt zout
Zeef het boekweitmeel, de bloem, bakpoeder, kaneel en het zout boven een kom.

- 350 ml halfvolle melk
- 2 middelgrote eieren
Schenk al roerend met een garde de melk erbij, zodat er een glad beslag ontstaat. Voeg de eieren toe en klop erdoor.

- 50 g ongezouten roomboter
Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er 3 hoopjes beslag in en bak de pannenkoekjes in 4 min. goudbruin. Keer na 3 min.

Leg de pannenkoekjes op een schaal en houd warm onder aluminiumfolie of een deksel.

Bak in totaal 4 pannenkoekjes per persoon. Maak op elk bord een stapeltje van 4 pannenkoekjes of maak 1 grote pannenkoekentoren, waar iedereen van af kan pakken.

- 150 g blauwe bessen
- 4 el ahornsiroop
Verdeel de bessen erover, besprenkel met de ahornsiroop en serveer. Lekker!
bewaartip:
Je kunt het beslag de avond van tevoren al maken. Bewaar in de koelkast en roer voor gebruik goed door.