Var­kens­haas met ho­me­ma­de saus en bloem­kool­roos­jes

Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een net-even-anders-versie van ‘gewoon’ aardappelen, groente en vlees. 4 personen
4 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook. Halveer ondertussen de krieltjes en voeg ze als het water kookt met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar. Draai het vuur uit, giet af en laat zonder deksel droogstomen.
  2. Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Meng voor de saus de ketchup, ketjap en azijn in een kommetje. Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter tot heel heet en bak de varkenshaas in 5 min. op hoog vuur goudbruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek af met een deksel (of aluminiumfolie).
  4. Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en laat 1 min. koken. Voeg de saus en de boter toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  5. Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes en voeg de bloemkool toe aan het kokende water. Kook in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de chilisaus erover.
  6. Verdeel de varkenshaas, krieltjes en bloemkool over de borden en schenk de zoetzure saus over het vlees en eventueel over de krieltjes.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Trivento Malbec Reserve.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chimichurrie-dressing niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 910 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 51 2016, Allerhande Box

Varkenshaas met homemade saus en bloemkoolroosjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met ho­me­ma­de saus en bloem­kool­roos­jes

1
1
  • 1 kg krieltjes

Breng een pan water aan de kook. Halveer ondertussen de krieltjes en voeg ze als het water kookt met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.

2
2

Draai het vuur uit, giet af en laat zonder deksel droogstomen.

3
3
  • 6 el ketchup
  • 3 el ketjap manis
  • 1½ el azijn

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook. Meng voor de saus de ketchup, ketjap en azijn in een kommetje.

4
4
  • 1 schaal varkenshaas
  • 2 el (olijf)olie

Halveer de varkenshaas in de lengte, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.

5
5

Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter tot heel heet en bak de varkenshaas in 5 min. op hoog vuur goudbruin vanbuiten en rosé vanbinnen.

6
6

Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en leg op een bord. Dek af met een deksel (of aluminiumfolie).

7
7
  • 100 ml kraanwater

Voeg het water toe aan het achtergebleven bakvet in de pan en laat 1 min. koken.

8
8
  • 30 g boter

Voeg de saus en de boter toe en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

9
9
  • 800 g bloemkoolroosjes

Halveer ondertussen de grote bloemkoolroosjes en voeg de bloemkool toe aan het kokende water.

10
10
  • 4 el chilisaus

Kook in 5 min. beetgaar. Giet af en schenk de chilisaus erover.

11
11

Verdeel de varkenshaas, krieltjes en bloemkool over de borden en schenk de zoetzure saus over het vlees en eventueel over de krieltjes.

serveertip:

Eten er kinderen mee? Giet de chimichurrie-dressing niet over de bloemkool, maar serveer deze apart erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.