Kerst­stad­je in de sneeuw

Wedden dat je kinderen ‘oh’ en ‘ah’ roepen zodra je deze stad op tafel zet? De paddenstoeltjes van marsepein en framboos lijken nét echt.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Wedden dat je kinderen ‘oh’ en ‘ah’ roepen zodra je deze stad op tafel zet? De paddenstoeltjes van marsepein en framboos lijken nét echt. 4 personen
3 23

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kneed de marsepein tot het zacht en soepel is. Vorm 12 paddenstoelsteeltjes van 8 mm dik en van verschillende hoogten. Zet op elk steeltje een framboos.
  2. Breek de wafels doormidden, zodat je er 4 hebt. Leg in de breedte op een snijplank.
  3. Snijd 2 smalle en 1 brede trapgevel en 1 puntdak voor de voorkant en 4 puntdaken voor de achterkant. Teken met de stiften de contouren van ramen en deuren.
  4. Verdeel de kokos over de bordjes of schaal. Leg op elk bordje 1 bolletje ijs en zet de koekgevel ertegenaan.
  5. Zet er de marsepeinen kerstboompjes en paddenstoeltjes bij. Bestrooi met de poedersuiker.

bereidingstip:

Je kunt het stadje natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Serveer de ‘straat’ op een ronde schaal of (extra bijzonder!) op een grote spiegel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Kerststadje in de sneeuw

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kerst­stad­je in de sneeuw

1
  • 75 g blanke marsepein
  • 12 frambozen

Kneed de marsepein tot het zacht en soepel is. Vorm 12 paddenstoelsteeltjes van 8 mm dik en van verschillende hoogten. Zet op elk steeltje een framboos.

2
  • 2 suikerflashwafels

Breek de wafels doormidden, zodat je er 4 hebt. Leg in de breedte op een snijplank.

3
  • 1 doosje schrijfstiften

Snijd 2 smalle en 1 brede trapgevel en 1 puntdak voor de voorkant en 4 puntdaken voor de achterkant. Teken met de stiften de contouren van ramen en deuren.

4
  • 55 g geraspte kokos
  • 4 bolletjes vanille-ijs

Verdeel de kokos over de bordjes of schaal. Leg op elk bordje 1 bolletje ijs en zet de koekgevel ertegenaan.

5
  • 4 marsepeinen kerstboompjes
  • 1 el poedersuiker

Zet er de marsepeinen kerstboompjes en paddenstoeltjes bij. Bestrooi met de poedersuiker. Lekker!

bereidingstip:

Je kunt het stadje natuurlijk zo groot maken als je zelf wilt. Serveer de ‘straat’ op een ronde schaal of (extra bijzonder!) op een grote spiegel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.