Ho­me­ma­de erw­ten­soep met ve­ga­worst en cros­ti­ni

Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit recept bewijst het: iederéén kan een lekkere erwtensoep maken. 4 personen
4 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • staafmixer
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C. Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.
  2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin. Snijd de worsten in plakjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.
  3. Neem de pan met soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer grof met de staafmixer. Voeg de plakjes worst, het selderijblad en de soepgroente toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven. Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.

bereidingstip:

Vind je de soep te dik? Voeg wat extra water toe en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Mesta Organic Tempranillo.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 27 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 6 2017, Allerhande Box

Homemade erwtensoep met vegaworst en crostini

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ho­me­ma­de erw­ten­soep met ve­ga­worst en cros­ti­ni

1
1

Verwarm voor de crostini de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g rode splitlinzen
  • 1.8 liter kraanwater
  • 400 g verse doperwten
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes

Breng de linzen met het water, de doperwten, de bouillontabletten en laurierblaadjes aan de kook. Laat 15 min. koken. Schep met een schuimspaan het schuim eraf.

3
3
  • 2 el (arachide)olie
  • 4 vegetarische bratwursten

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de bratwursten in 6 min. rondom bruin.

4
4
  • 40 g selderij

Snijd de worsten in plakjes. Snijd de blaadjes van de selderij fijn.

5
5

Neem de pan met soep van het vuur, verwijder de laurierblaadjes en pureer grof met de staafmixer.

6
6
  • 350 g boerensoepgroente

Voeg de plakjes worst, het selderijblad en de soepgroente toe en laat op middelhoog vuur nog 10 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd ondertussen het nog niet afgebakken stokbrood in 16 schuine plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 5 min. in het midden van de oven.

8
8

Neem de plaat uit de oven, keer de crostini om en rooster nog 5 min. in het midden van de oven. Serveer de soep met de crostini.

bereidingstip:

Vind je de soep te dik? Voeg wat extra water toe en breng de soep op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.