bewaar
Nasi met kip en zelfgemaakte boemboe
Nasi met kip en zelfgemaakte boemboe
bewaar

Nasi met kip en zelfgemaakte boemboe

Avondje Aziatisch? Zo geregeld met deze nasi vol groenten.

25 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

80 ml

azijn

½ el

kristalsuiker

1 mespunt

zout

50 ml

kraanwater

250 g

pandanrijst

4 cm

verse gember

4 tenen

knoflook

6 el

(arachide)olie

175 g

uiensnippers

1 el

sambal manis

2 tl

gemalen komijn

340 g

kipfiletblokjes

400 g

verse gesneden snijbonen

4

scharreleieren

250 g

taugé

4 el

gebakken uitjes

Avondje Aziatisch? Zo geregeld met deze nasi vol groenten.

Aan de slag

1

Was de komkommer, snijd in plakjes en doe in een kom. Doe de azijn, suiker, het zout en water in een steelpan en breng dit aan de kook. Neem de pan als de inhoud kookt van het vuur en schenk de hete dressing over de komkommer. Laat staan tot gebruik.

2

Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg eventueel zout toe. Voeg de rijst toe en laat deze in 8 min. op laag vuur en met de deksel op de pan gaar worden. Giet het water af, doe de rijst terug in de pan en laat deze 10 min. met de deksel op de pan staan.

3

Schil ondertussen de gember en snijd deze fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2/3 van de olie in een wok of hapjespan en fruit de uiensnippers met de gember, knoflook, sambal en komijn 10 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4

Voeg de kip en snijbonen toe aan de gefruite ui en bak het geheel 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

5

Voeg de rijst toe en bak 3 min. op middelhoog vuur mee. Breng de nasi op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de eieren.

6

Schep de taugé door de nasi en serveer deze met de komkommersalade, gebakken uitjes en een gebakken ei. Lekker met extra sambal.

algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

algemeenLekkere wijn bij dit recept: Cave de Beblenheim Pinot Blanc.