Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Door de kikkererwten, koriander en Griekse yoghurt krijgt je pasta een fris, oosters tintje. 2 personen
3 24

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de pasta in de pan en kook in 9 min. beetgaar.
  2. Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten fijn en de ham in reepjes. Maak de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.
  3. Verhit 2 el van de opgevangen olie in de hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min. Voeg de tomaten, ham en chilivlokken toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om.
  4. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn.
  5. Giet de pasta af. Schep de pasta met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Warm nog even door en verdeel over de borden.

Tip:

*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 15 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 13 2017

Fusilli met ham en zongedroogde-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fu­sil­li met ham en zon­ge­droog­de-to­ma­ten­saus

1
1
  • 150 g fusilli

Breng een ruime pan water aan de kook. Doe als het water kookt de pasta in de pan en kook in 9 min. beetgaar.

2
2
  • 150 g zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g coburgerham

Laat ondertussen de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten fijn en de ham in reepjes.

3
3
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien

Maak de knoflook en uien schoon. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui.

4
4

Verhit 2 el van de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 min.

5
5
  • ½ sachet chilivlokken*

Voeg de tomaten, ham en chilivlokken toe en laat op laag vuur 5 min. stoven. Schep regelmatig om.

6
6
  • 200 g kikkererwten
  • 7½ g koriander

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn.

7
7
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 75 g rucola

Giet de pasta af. Schep de pasta met de kikkererwten, koriander, yoghurt en rucola door het tomatenmengsel. Warm nog even door en verdeel over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.