Spa­ghet­ti met ri­cot­ta, biet en peer

Zoet, fris en zacht in één gerecht.

(58) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zoet, fris en zacht in één gerecht. 2 personen
3 58

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat. Was de peer en snijd ongeschild in 6 parten. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Haal de naaldjes van de rozemarijn los. Bestrooi de peer en ricotta met de rozemarijn en wat peper. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.
  3. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bietjes. Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 02 - Winterse helden , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box Week 4 2018 , Allerhande Box , Receptkaart 2018 week 03-04

Spaghetti met ricotta, biet en peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met ri­cot­ta, biet en peer

1
1
  • 80 g ricotta

Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat.

2
2
  • 1 eetrijpe handpeer
  • 1 takje rozemarijn*

Was de peer en snijd ongeschild in 6 parten. Verwijder het klokhuis en leg de parten peer rond de ricotta. Haal de naaldjes van de rozemarijn los.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrooi de peer en ricotta met de rozemarijn en wat peper. Besprenkel met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin.

4
4
  • 150 g volkorenspeltspaghetti
  • 350 g gekookte bieten
  • 1 teen knoflook

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de bieten in blokjes. Snijd de knoflook fijn.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de bietjes toe en bak deze 3 min. mee.

6
6
  • 40 g rucola

Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken. Meng met de rucola door de bietjes.

7
7

Breng op smaak met peper en verdeel over de borden. Verkruimel de ricotta erboven en leg op elk bord 3 parten peer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.