Oven­scho­tel met Mexi­caans ge­hakt

Draai de balletjes in elkaar (zo gebeurd), leg ze met de bonen, groenten en chips in een ovenschaal en.... genieten to the Mex!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 23 min. oventijd
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Draai de balletjes in elkaar (zo gebeurd), leg ze met de bonen, groenten en chips in een ovenschaal en.... genieten to the Mex! 4 personen
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng het gehakt met de kruidenmix en ½ zakje zout uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden. Maak met vochtige handen 16 ballen ter grootte van een walnoot.
  2. Meng de bonen, wokgroente en saus voor de salsa uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden en schep in de ovenschaal. Leg de gehaktballetjes erin. Bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Rasp ondertussen de kaas. Neem de schotel uit de oven en verdeel de tortillachips en kaas erover. Bak nog ca. 8 min in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

combinatietip:

Lekker met een rauwkostsalade en zelfgemaakte guacamole.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 895 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2015

Ovenschotel met Mexicaans gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met Mexi­caans ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 500 g rundergehakt
  • 1 pak Mexicaanse gehaktkruiden albondigas

Meng het gehakt met de kruidenmix en ½ zakje zout uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden. Maak met vochtige handen 16 ballen ter grootte van een walnoot.

3
3
  • 420 g witte bonen in tomatensaus
  • 600 g Mexicaanse wokgroente

Meng de bonen, wokgroente en saus voor de salsa uit het pak Mexicaanse gehaktkruiden en schep in de ovenschaal. Leg de gehaktballetjes erin.

4
4

Bak de schotel ca. 15 min. in het midden van de oven.

5
5
  • 80 g Cheddar Tophat
  • 150 g tortillachips naturel

Rasp ondertussen de kaas. Neem de schotel uit de oven en verdeel de tortillachips en kaas erover.

6
6

Bak nog ca. 8 min in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.

combinatietip:

Lekker met een rauwkostsalade en zelfgemaakte guacamole.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.