Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei
Prachtige kleuren in één pan. Dat wordt genieten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote uien
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode peper
- 4 el arachideolie
- 400 g tomatenblokjes
- 300 g volkorencouscous
- 300 ml kokend water
- 250 g cherrytomaten
- 4 middelgrote eieren
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
- Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.
- Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus. Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei. Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 20 g
-
koolhydraten 66 g
waarvan suikers 17 g -
vet 23 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 80 mg
- vezels 14 g
Pittigheid
Ook te zien in
Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mediterrane groentestoof met speltcouscous en ei
- 2 middelgrote uien
Snijd de uien in ringen.
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
Snijd de paprika’s overlangs doormidden, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- 4 el arachideolie
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op hoog vuur in 5 min. goudbruin.
Voeg de paprika en rode peper toe en bak 3 min. mee.
- 400 g tomatenblokjes
Voeg de tomatenblokjes toe en stoof met de deksel op de pan 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper.
- 300 g volkorencouscous
- 300 ml kokend water
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het water over. Roer door en laat 10 min. staan.
- 250 g cherrytomaten
Halveer de cherrytomaten en schep door de paprika-tomatensaus.
- 4 middelgrote eieren
Maak met de bolle kant van een lepel kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje een ei.
Laat de eieren met de deksel op de pan minimaal 5 min. garen of tot ze naar wens zijn gestold. Serveer met de couscous.