Ge­pof­te biet met gei­ten­kaas en wal­no­ten

Een dagje geen vlees is op deze manier helemaal niet erg.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 675 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een dagje geen vlees is op deze manier helemaal niet erg. 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd ze kruislings in, maar niet helemaal door. Bestrooi eventueel met wat zout en pak ze afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie in. Zet ze 1 uur in de oven (die hoeft nog niet op temperatuur te zijn).
  2. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water. Giet af en doe in een schaal.
  3. Snijd de aspergebroccoli in stukken en kook in 3 min. beetgaar. Giet af en doe bij de quinoa. Meng de walnotenolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Hak ²/³ van de walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng samen met de peterselie door de geitenkaas.
  5. Neem de bieten uit de oven en haal ze uit de folie. Vul de bieten royaal met de geitenkaas en leg de hele walnoten erbovenop. Serveer de bieten met de quinoa met aspergebroccoli.

variatietip:

Je kunt de zwarte quinoa ook vervangen door gewone quinoa.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 375 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte biet met geitenkaas en walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te biet met gei­ten­kaas en wal­no­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 rauwe bieten

Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd ze kruislings in, maar niet helemaal door.

3
3

Bestrooi eventueel met wat zout en pak ze afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie in.

4
4

Zet ze 1 uur in de oven (die hoeft nog niet op temperatuur te zijn).

5
5
  • 200 g zwarte quinoa

Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water. Giet af en doe in een schaal.

6
6
  • 400 g aspergebroccoli

Snijd de aspergebroccoli in stukken en kook in 3 min. beetgaar. Giet af en doe bij de quinoa.

7
7
  • 3 el walnotenolie

Meng de walnotenolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8
  • 20 g platte peterselie
  • 50 g walnoten
  • 6 bolletjes stemgember op siroop
  • 175 g geitenkaas naturel 45+

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Hak de walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng samen met de peterselie door de geitenkaas.

9
9

Neem de bieten uit de oven en haal ze uit de folie.

10
10
  • 25 g walnoten

Vul de bieten royaal met de geitenkaas en leg de hele walnoten erbovenop.

11
11

Serveer de bieten met de quinoa met aspergebroccoli.

variatietip:

Je kunt de zwarte quinoa ook vervangen door gewone quinoa.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.