bewaar
Gepofte biet met geitenkaas en walnoten
Gepofte biet met geitenkaas en walnoten
bewaar

Gepofte biet met geitenkaas en walnoten

Een dagje geen vlees is op deze manier helemaal niet erg.

30 min. bereiden
1 uur oventijd
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

rauwe bieten

200 g

zwarte quinoa

400 g

aspergebroccoli

3 el

walnotenolie

20 g

verse platte peterselie

75 g

ongebrande walnoten

6

bolletjes stemgember op siroop

175 g

chavroux frais nature 45+ kaas

Een dagje geen vlees is op deze manier helemaal niet erg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd een stukje van de boven- en onderkant. Snijd ze kruislings in, maar niet helemaal door. Pak ze afzonderlijk in een stukje aluminiumfolie in. Zet ze 1 uur in de oven (die hoeft nog niet op temperatuur te zijn).

2

Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking in water. Giet af en doe in een schaal.

3

Snijd de aspergebroccoli in stukken en kook in 3 min. beetgaar. Giet af en doe bij de quinoa. Meng de walnotenolie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Hak ²/³ van de walnoten grof en snijd de gember fijn. Meng samen met de peterselie door de geitenkaas.

5

Neem de bieten uit de oven en haal ze uit de folie. Vul de bieten royaal met de geitenkaas en leg de hele walnoten erbovenop. Serveer de bieten met de quinoa met aspergebroccoli.

dieettipGemberbolletjes op siroop staat niet in de Schijf van Vijf en is een dagkeuze. Kijk voor meer uitleg over dag- en weekkeuzes op voedingscentrum.nl.
variatietipJe kunt de zwarte quinoa ook vervangen door gewone quinoa.

Gepofte biet met geitenkaas en walnoten

Een dagje geen vlees is op deze manier helemaal niet erg.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig