Roti kip madras met sperziebonen en ei
Handig: met deze rotivellen zit je sneller aan tafel

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 370 g kipdijfilet
- 4 el arachideolie
- 4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
- 100 ml kraanwater
- 2 tomaten
- 1 rode peper
- 400 g diepvries gebroken sperziebonen
- 4 middelgrote eieren
- 4 Surinaamse rotivellen
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
- Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan. Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe. Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
- Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron. Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.
variatietip:
Surinaamse rotivellen zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door platbrood.
variatietip:
Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 37 g
- koolhydraten 65 g
-
vet 31 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 400 mg
- vezels 7 g
Pittigheid
Ook te zien in
Roti kip madras met sperziebonen en ei
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Roti kip madras met sperziebonen en ei
- 500 g kruimige aardappelen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 370 g kipdijfilet
Schil de aardappelen en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de uien en knoflook fijn en de kip in blokjes.
- 4 el arachideolie
- 4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook en curry madras 2 min. op middelhoog vuur.
- 100 ml kraanwater
Voeg de kip toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de aardappelen en het water toe en breng aan de kook.
- 2 tomaten
- 1 rode peper
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes. Was de peper, halveer deze in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
Voeg de tomaat samen met de peper toe aan de kip en laat 15 min. zachtjes koken op laag vuur met de deksel op de pan.
Proef na 10 min. hoe pittig het gerecht is en verwijder desgewenst de peper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g diepvries gebroken sperziebonen
- 4 middelgrote eieren
Breng ondertussen een pan water aan de kook, voeg de bonen toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Voeg de laatste 6 min. de eieren toe.
Giet het water af, laat de boontjes in de pan. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.
- 4 Surinaamse rotivellen
Verwarm ondertussen de roti’s 20 sec. per kant in een koekenpan of verwarm ze op een bord in de magnetron.
Leg de roti’s op de borden en verdeel er de kip, boontjes en de eieren over. Serveer direct.
variatietip:
Surinaamse rotivellen zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door platbrood.
variatietip:
Houden je kinderen niet van pittig? Voeg de peper dan niet toe aan de kip, maar snijd het vruchtvlees fijn en serveer apart erbij.