Plat­brood met ham, ri­cot­ta & vij­gen

De kaas zit verborgen in het deeg: lekker!

(49) waardeer
mediterraan borrelhapje De kaas zit verborgen in het deeg: lekker! 4 personen
4 49

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • deegroller

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Pecorino Romano en meng met de ricotta. Vorm hier een bolletje per persoon van. Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit. Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.
  2. Neem 2 koeken­pannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.
  3. Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover. Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietip:

Vervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.040 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Platbrood met ham, ricotta & vijgen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plat­brood met ham, ri­cot­ta & vij­gen

1
1
  • 40 g Pecorino Romano
  • 40 g ricotta

Rasp de Pecorino Romano en meng met de ricotta. Vorm hier een bolletje per persoon van.

2
2
  • 210 g ricotta
  • 2 el kraanwater
  • 200 g speltbloem
  • ½ tl zout
  • 1 tl bakpoeder

Meng de rest van de ricotta met het water. Voeg de bloem, het zout en de bakpoeder toe en kneed tot een samenhangend deeg.

3
3

Vorm hier ook een bol per persoon van. Duw in elke bol deeg een bolletje kaas. Vouw het deeg er weer omheen zodat de kaas in het midden zit.

4
4

Rol de deegbollen uit tot cirkels van 15 cm doorsnee.

5
5
  • 4 el traditionele olijfolie

Neem 2 koeken­pannen en verhit in elk 1 el olijfolie. Bak in elke pan 1 platbrood in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo ook de overige platbroden.

6
6
  • 4 verse vijgen
  • 2 el hazelnootolie
  • 100 g Coburger rauwe ham
  • 40 g rucola

Snijd de vijgen in plakjes. Besprenkel de platbroden met de hazelnootolie. Verdeel de vijgen, ham en rucola erover.

7
7

Serveer de platbroden direct. Garneer eventueel met extra geraspte Pecorino Romano.

variatietip:

Vervang de speltbloem door volkoren speltmeel voor meer vezels of gebruik gewone bloem.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.