Azi­a­ti­sche roer­bak met var­kens­sa­té

Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel!

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Een klassieker die nooit, maar dan ook echt nooit gaat vervelen. En binnen een kwartier op tafel! 4 personen
2 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 8 min. Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met het water in een steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en verwarm nog 4 min. Voeg de saus toe aan het vlees en schep om. Schep de mie door de groente en bak nog 1 min. mee. Serveer de mie met de saté in pindasaus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek en verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische roerbak met varkenssaté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche roer­bak met var­kens­sa­té

1
1
  • 300 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water.

2
2
  • 1 el arachideolie
  • 800 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroenten 8 min.

3
3
  • 350 g nasi bami vlees

Breng ondertussen het vlees op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el arachideolie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in 8 min. rondom goudbruin en gaar.

5
5
  • 5 el pindakaas met stukjes noot
  • ½ el honing
  • 1 tl sojasaus
  • 1 el limoensap
  • 150 ml water

Meng ondertussen de pindakaas, honing, sojasaus en het limoensap met het water in een steelpan en breng aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag en verwarm nog 4 min. Voeg de saus toe aan het vlees en schep om.

7
7

Schep de mie door de groente en bak nog 1 min. mee. Serveer de mie met de saté in pindasaus.

combinatietip:

Lekker met kroepoek en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.