bewaar
Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook
Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook
bewaar

Gazpacho van kropsla, tuinerwten & bieslook

Viva España! Heerlijk fris lunchgerecht, perfect voor een zonnige dag.

15 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

25 g

ongezouten roomboter

1

kropsla

450 g

diepvries tuinerwten

750 ml

kraanwater

1½

kippenbouillontablet

25 g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Viva España! Heerlijk fris lunchgerecht, perfect voor een zonnige dag.

Aan de slag

1

Snipper de uien. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien 3 min. Haal de bladeren van de kropsla. Was en droog ze en snijd in reepjes.

2

Doe de tuinerwten, kropsla, het water en de bouillontabletten in de soeppan. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken.

3

Houd wat bieslook achter ter garnering. Snijd de rest van de bieslook fijn.

4

Neem de pan van het vuur, roer de bieslook erdoor en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt 3 uur in de koelkast. Garneer de soep met de achtergehouden bieslook en serveer.

tip

serveertipLekker met in plakken gesneden petit cereales (Liefde & Passie brood).

Gazpacho van kropsla, tuinerwten en bieslook

Instructievideo - 02:04 min.