bewaar
Mango-frambozenijsjes
Mango-frambozenijsjes
bewaar

Mango-frambozenijsjes

Het fleurigste ijsje voor onder je parasol.

20 min. bereiden
8 uur 30 min. wachten
23waarderingen

Ingrediënten

6 porties

200 g

kristalsuiker

200 ml

kraanwater

250 g

diepvries mango stukjes

250 g

diepvries framboos

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • ijsvormpjes

Het fleurigste ijsje voor onder je parasol.

Aan de slag

1

Doe de suiker met het water in een steelpan en breng aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit. Laat een half uur afkoelen. Doe de bevroren mango met de helft van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer tot sorbetijs. Schep in een bak en zet tot gebruik in de vriezer.

2

Doe de bevroren frambozen met de rest van het suikerwater in het hakmolentje van de staafmixer en pureer ook tot sorbetijs. Schep het mango- en frambozenijs om en om in laagjes in de ijsvormpjes. Steek de ijsstokjes erin en zet minimaal 8 uur in de vriezer.

tip

bereidingstipJe kunt ook plastic bekertjes gebruiken om de ijsjes in te maken. Het ijs is ook al lekker als het net gemixt is, het heeft dan de structuur van zacht sorbetijs.

bewaartipJe kunt de ijsjes 2 dagen van tevoren maken.