Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
Pasta met verse pesto: lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 el traditionele olijfolie
- 200 g verse doperwten (zak)
- 250 g spaghetti all'uovo (bak)
- 160 g tonijnstukken in olijfolie
- 50 g ongezouten pistachenoten
- 5 g verse dille
- 40 g rucola (zakje)
Keukenspullen
- staafmixer met hoge beker
Advertentie
Bereiden
- Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.
- Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
- Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
- Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
- Verdeel de spaghetti over 2 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.
combinatietip:
Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Knoflook snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 925 kcal
- eiwit 39 g
- koolhydraten 89 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 695 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.
- 200 g verse doperwten
Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.
- 250 g spaghetti all'uovo
Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.
- 160 g tonijnstukken in olijfolie
- 50 g ongezouten pistachenoten
- 2 g verse dille
- 2 el traditionele olijfolie
Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.
Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.
- 40 g rucola
Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.
- 3 g verse dille
Verdeel de spaghetti over de borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.
combinatietip:
Lekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).