bewaar
Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto
bewaar

Verse spaghetti met tonijn-doperwtenpesto

Pasta met verse pesto: lekker!

20 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

200 g

verse doperwten

250 g

spaghetti all'uovo

160 g

tonijnstukken in olijfolie

50 g

ongezouten pistachenoten

5 g

verse dille

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Pasta met verse pesto: lekker!

Aan de slag

1

Breng 2 pannen ruim water aan de kook. Pel en snipper ondertussen de ui. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit 1/3 van de olie in de hapjespan en bak de ui en knoflook 8 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

2

Kook ondertussen de doperwten in in een van de pannen kokend water 5 min. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Kook ondertussen de spaghetti in de andere pan kokend water in 4 min. beetgaar.

4

Doe de doperwten, tonijn met de olie uit de blikjes, pistachenoten, 1/3 van de dille, de rest van de olie, peper en eventueel zout in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een pesto.

5

Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Meng 2/3 kopje kookvocht door de pesto.

6

Meng de ui, knoflook, pesto en rucola door de spaghetti en voeg eventueel nog wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken.

7

Verdeel de spaghetti over 2 borden. Snijd de rest van de dille grof en bestrooi de pasta ermee.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

combinatietipLekker met geschaafde Pecorino Romano (kaas).

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.