Spelt­sa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le

Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit oergraan

(76) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit oergraan 4 personen
3 76

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.
  2. Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de spelt af en doe in een schaal. Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.
video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 205 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Speltsalade met courgette, peppadew en dille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt­sa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le

1
1
  • 200 g AH Biologisch spelt

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 courgettes
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken.

3
3

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

4
4
  • 15 g verse basilicum
  • 15 g verse dille
  • 1 citroen

Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 5 el traditionele olijfolie

Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en 5 el olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 75 g peppadews in pot
  • 75 g Pecorino Romano

Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de spelt af en doe in een schaal.

7
7
  • 50 g noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry

Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.