bewaar
Broodje met spinaziesalade en peppadews
Broodje met spinaziesalade en peppadews
bewaar

Broodje met spinaziesalade en peppadews

Een rijkbelegd broodje als snelle maaltijd.

15 min. bereiden
redelijk pittig
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

katenspek

2

eetrijpe avocado's

300 g

verse spinazie

5 el

sladressing knoflook

50 g

ongebrande walnoten

200 g

milde peppadews

2

verse ciabatta's

200 g

geitenkaas naturel 45+

Een rijkbelegd broodje als snelle maaltijd.

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het katenspek 3 min. op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege.

2

Halveer ondertussen de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in plakken. Snijd de spinazie grof en meng met de sladressing. Schep de avocado en walnoten erdoor.

3

Laat de peppadews uitlekken en snijd in ringetjes. Halveer de ciabatta's, snijd ze open en verdeel wat van de spinaziesalade over de onderste helften van de broodjes. Verdeel hierover de geitenkaas, het katenspek en de peppadews en dek af met de bovenkant van de broodjes. Serveer met de rest van de salade.

tip

serveertipook lekker als lunchgerecht