Quinoa met ge­gril­de avo­ca­do en gra­naat­ap­pel

Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten.

(120) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Avocado grillen? Dat geeft een intense smaak. Lekker in dit veganistische gerecht met witte quinoa en walnoten. 4 personen
3 120

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen. Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken. Doe de paprika met ⅔ van de granaatappelpitjes en de walnoten in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus.
  2. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en halveer in de lengte. Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant.
  3. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft ervan met de helft van de tuinkers en de saus door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi ook de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover. Garneer met de rest van het basilicum, de rest van de tuinkers en de rest van de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Lekker met gegrilde verse tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met gegrilde avocado en granaatappel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met ge­gril­de avo­ca­do en gra­naat­ap­pel

1
  • 250 g witte quinoa

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

2
  • 60 g ongebrande walnoten

Verhit een grillpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord.

3
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot

Laat ondertussen de gegrilde paprika’s uitlekken.

4
  • 65 g verse granaatappelpitjes

Doe de paprika en walnoten met de granaatappelpitjes in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een saus.

5
  • 4 eetrijpe avocado's

Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en halveer in de lengte.

6
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de snijkanten met de olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de avocado’s in delen 4 min. op de snijkant.

7
  • 15 g verse basilicum
  • ½ bakje tuinkers

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes in reepjes. Meng de helft van de basilicum met de tuinkers en de saus door de quinoa. Breng op smaak met peper en zout.

8

Bestrooi ook de avocado met peper en eventueel zout. Schep de quinoasalade op een platte schaal en verdeel de avocado erover.

9
  • ½ bakje tuinkers
  • 35 g verse granaatappelpitjes

Garneer met de rest van het basilicum, de rest van de tuinkers en de rest van de granaatappelpitjes.

combinatietip:

Lekker met gegrilde verse tonijn (het gerecht is dan niet meer veganistisch).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.