Wal­dorf­sala­de met kip, wal­no­ten, knol­sel­de­rij en wit­lof

Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht!

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze waldorfsalade met kip is een volwaardige maaltijd. Lekker licht! 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan met het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en draai het vuur laag. Leg de kip in de bouillon en laat in 15 min. gaar worden. Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook. Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten. Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen. Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper. Meng de knolselderij, het witlof en de appel met de dressing en laat de smaken 10 min. intrekken.
  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof. Trek de kip met behulp van 2 vorken in stukjes en schep met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.

combinatietip:

Lekker met speltbrood.

video

Knol­sel­de­rij snij­den

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Waldorfsalade met kip, walnoten, knolselderij en witlof

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­dorf­sala­de met kip, wal­no­ten, knol­sel­de­rij en wit­lof

1
1
  • 1 liter kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Breng een pan met het water aan de kook. Verkruimel het bouillontablet erboven en draai het vuur laag.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 1

Instructievideo

00:10 min.

2
2
  • 300 g kipfilet

Leg de kip in de bouillon en laat in 15 min. gaar worden.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 2

Instructievideo

00:07 min.

3
3

Neem de kip met een schuimspaan uit de bouillon en laat iets afkoelen. Houd de bouillon aan de kook.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 3

Instructievideo

00:09 min.

4
4
  • ½ knolselderij

Schil ondertussen de knolselderij. Leg de knol met de platte kant op een snijplank en schaaf met een dunschiller in lange dunne linten.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 4

Instructievideo

00:11 min.

5
5

Kook de linten 3 min. in de kippenbouillon. Giet af en spoel onder koud stromend water.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 5

Instructievideo

00:14 min.

6
6
  • 1 friszoete appel

Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 6

Instructievideo

00:16 min.

7
7
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van het witlof, halveer de stronken in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in de lengte in repen.

8
8
  • 1½ el grove mosterd
  • 4 el Griekse yoghurt (0% vet)
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn

Klop een dressing van de mosterd, yoghurt, olie en azijn. Breng op smaak met peper.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 7

Instructievideo

00:24 min.

9
9

Meng de knolselderij, het witlof en de appel met de dressing en laat de smaken 10 min. intrekken.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 8

Instructievideo

00:13 min.

10
10
  • 10 g platte peterselie
  • 110 g walnoten

Snijd ondertussen de peterselie fijn en hak de walnoten grof.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 9

Instructievideo

00:10 min.

11
11

Trek de kip met behulp van 2 vorken in stukjes en schep met de peterselie door de salade. Bestrooi met de walnoten.

Waldorfsalade met kip en knolselderij stap 10

Instructievideo

00:28 min.

combinatietip:

Lekker met speltbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.