bewaar
Zoetzure ribkarbonades met rijst
Zoetzure ribkarbonades met rijst
bewaar

Zoetzure ribkarbonades met rijst

Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

3 cm

verse gember

2 tenen

knoflook

300 g

ribkarbonade

3 el

zonnebloemolie

350 g

roerbakmix

240 ml

woksaus sweet & sour

100 g

taugé

6 takjes

verse koriander

Een heerlijke roerbakschotel waar je niet al te lang voor in de keuken hoeft te staan.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd de knoflook fijn. Snijd de karbonades in repen.

2

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook en roerbakmix toe en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de saus toe en warm 4 min. mee. Meng de taugé door de saus en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Bestrooi met de koriander en serveer met de rijst.

tip

bereidingstipJe kunt dit gerecht helemaal maken met biologische ingrediënten.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.