Ge­vul­de pa­pri­ka's met ge­hakt en tui­n­erw­ten

Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven.

(140) waardeer
mediterraan hoofdgerecht Gevulde paprika is niet voor niets een klassieker. Wij doen tuinerwten, kruiden en oosterse specerijen door het gehakt. Deze móet je proeven. 4 personen
3 140

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de peterselie fijn. Meng ¾ van de peterselie met de tuinerwten door het gehakt. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak nog ca. 10 min. in de oven. Garneer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met zilvervliesrijst.

video

Pa­pri­ka’s ge­vuld met tui­n­erw­ten en ge­hakt

Recipevideo - 02:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 21 g
    waarvan suikers 14 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2016 nr. 09 - Koken voor kids , Allerhande magazine 2015 nr. 04 - Happy food , Oktober 2017 , Allerhande Box week 37 2016 , Allerhande Box Week 8 2020 , Receptkaart 2020 week 19-20

Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de pa­pri­ka's met ge­hakt en tui­n­erw­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 6 paprika's

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten.

3

Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.

4
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 50 g zonnebloempitten

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min.

5
  • 1 el baharat kruidenmix
  • 300 g rundergehakt

Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.

6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn.

7
  • 250 g diepvries tuinerwten

Meng ¾ van de peterselie met de tuinerwten door het gehakt. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak nog ca. 10 min. in de oven.

8

Garneer met de rest van de peterselie.

combinatietip:

Lekker met zilvervliesrijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.