Op­per­de­pop: kin­der­kaas­fon­due 2-4 jr

In plaats van met alcohol breng je de kaas op smaak met citroensap. Een kinderfeestje!

(10) waardeer
kindergerecht In plaats van met alcohol breng je de kaas op smaak met citroensap. Een kinderfeestje! 4 personen
4 10

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 4 fonduevorken
  • rechaud
  • kaasfonduepan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem. Bak de bloem 1 min. al roerend mee. Schenk de melk beetje bij beetje en al roerend in de pan. Blijf roeren tot de saus dik en glad is. Pers de knoflook erboven. Voeg de kazen en de rest van de melk toe en roer met een houten lepel tot alle kaas is gesmolten. Meng het citroensap erdoor.
  2. Schenk het kaasmengsel over in de fonduepan. Zet de pan op het rechaud op tafel en serveer ingrediënten om te dippen erbij.

Tip:

Algemeen: Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 25  g
  • natrium 500 mg
Tags
Ook te zien in

Opperdepop: kinderkaasfondue 2-4 jr

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op­per­de­pop: kin­der­kaas­fon­due 2-4 jr

1
1
  • 1½ el ongezouten roomboter
  • 1½ el tarwebloem

Verhit de boter op laag vuur in een pan met dikke bodem. Bak de bloem 1 min. al roerend mee.

2
2
  • 200 ml halfvolle melk
  • 1 teen knoflook

Schenk de melk beetje bij beetje en al roerend in de pan. Blijf roeren tot de saus dik en glad is. Pers de knoflook erboven.

3
3
  • 200 g geraspte Franse gruyère kaas 47+
  • 200 g geraspte emmentaler
  • 50 ml halfvolle melk
  • ½ el citroensap

Voeg de kazen en de rest van de melk toe en roer met een houten lepel tot alle kaas is gesmolten. Meng het citroensap erdoor.

4
4

Schenk het kaasmengsel over in de fonduepan. Zet de pan op het rechaud op tafel en serveer ingrediënten om te dippen erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.