Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd
Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen.
Ingrediënten
2 porties
1
sjalot
½ el
traditionele olijfolie
40 g
risottorijst
½ tl
gedroogde basilicum
250 ml
natriumarme bouillon
100 g
verse doperwten
2 el
geraspte jonge kaas
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit de sjalot 3 min. in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de rijst en het basilicum of de Italiaanse kruiden toe en schep om. Schenk de bouillon of het water erbij en meng de doperwten erdoor. Laat zonder de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken.
Schep de rijst regelmatig om en voeg eventueel nog een scheutje bouillon of heet water toe. Meng de kaas door de rijst. Prak eventueel fijner met een vork.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd
Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen.

2 porties
180 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit de sjalot 3 min. in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de rijst en het basilicum of de Italiaanse kruiden toe en schep om. Schenk de bouillon of het water erbij en meng de doperwten erdoor. Laat zonder de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken.
Schep de rijst regelmatig om en voeg eventueel nog een scheutje bouillon of heet water toe. Meng de kaas door de rijst. Prak eventueel fijner met een vork.
algemeen:Bron: Opperdepop 2006, Albert Heijn
bewaartip:Ingevroren kun je het risottohapje 2 maanden bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)1 sjalot
½ el traditionele olijfolie
40 g risottorijst
½ tl gedroogde basilicum
250 ml natriumarme bouillon
100 g verse doperwten
2 el geraspte jonge kaas