bewaar
Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd
Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd
bewaar

Opperdepop: risotto met doperwtjes 10-12 mnd

Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen.

25 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

2 porties

1

sjalot

½ el

traditionele olijfolie

40 g

risottorijst

½ tl

gedroogde basilicum

250 ml

natriumarme bouillon

100 g

verse doperwten

2 el

geraspte jonge kaas

Risotto is romig en daardoor ideaal om je kind langzaam aan ongepureerd voedsel te laten wennen.

Aan de slag

1

Snipper de sjalot. Verhit de olie en fruit de sjalot 3 min. in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de rijst en het basilicum of de Italiaanse kruiden toe en schep om. Schenk de bouillon of het water erbij en meng de doperwten erdoor. Laat zonder de deksel op de pan 15-20 min. zachtjes koken.

2

Schep de rijst regelmatig om en voeg eventueel nog een scheutje bouillon of heet water toe. Meng de kaas door de rijst. Prak eventueel fijner met een vork.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

bewaartipIngevroren kun je het risottohapje 2 maanden bewaren.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.