bewaar
Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr
Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr
bewaar

Opperdepop: yoghurtmousse met diksap 1-2 jr

Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

15 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 blaadjes

witte gelatine

125 ml

verse slagroom

3 el

kraanwater

6 el

diksap appel-zwarte bessen

250 ml

milde yoghurt

Dit heb je nodig

  • puddingvormpjes (à 150 ml)

Yoghurtmousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Aan de slag

1

Week de gelatineblaadjes 5 min. in een bakje met koud water. Klop ondertussen de slagroom stijf met een mixer.

2

Breng het water in een pannetje aan de kook. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het hete water.

3

Doe het gelatinemengsel over in een kom en laat al roerend tot kamertemperatuur afkoelen.

4

Roer in een kom 4 el diksap door de yoghurt en meng het gelatinemengsel erdoor. Schep de slagroom erdoor.

5

Spoel de vormpjes met koud water om en schenk het yoghurtmengsel erin. Dek af met vershoudfolie en laat 1½ uur opstijven in de koelkast.

6

Dompel de onderkanten van de vormpjes kort in heet water en keer de toetjes om.

7

Serveer de yoghurtmousse met 2 el diksap.

algemeenBron: Opperdepop 2006, Albert Heijn

serveertipMaak de mousse in leuke vormpjes, want met een vrolijk toetje in het vooruitzicht wordt er beter gegeten.

Yoghurtmousse met diksap

Instructievideo - 02:09 min.