bewaar
Oosterse rijstschotel met makreel
Oosterse rijstschotel met makreel
bewaar

Oosterse rijstschotel met makreel

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

15 min. bereiden
148waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

1 minuut basmatirijst

4

middelgrote eieren

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

250 g

verse gerookte makreelfilet met peper

3 el

traditionele olijfolie

650 g

Thaise roerbakmix

3 el

kerriepoeder

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

Aan de slag

1

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.

3

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.

4

Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.

variatietipJe kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oosterse rijstschotel met makreel

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig