bewaar
Oosterse rijstschotel met makreel
Oosterse rijstschotel met makreel
bewaar

Oosterse rijstschotel met makreel

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

15 min. bereiden
143waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

1 minuut basmatirijst

4

middelgrote eieren

1

citroen

20 g

verse platte peterselie

250 g

verse gerookte makreelfilet met peper

3 el

traditionele olijfolie

650 g

Thaise roerbakmix

3 el

kerriepoeder

Geurige rijst met pittige rode peper en frisse citroen.

Aan de slag

1

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 min. hard. Spoel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes.

2

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de vrucht in partjes, de peterselie fijn en de makreel in stukjes.

3

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix, kerrie, peterselie en het citroenrasp 4 min.

4

Schep de rijst en makreel door de groenten en roerbak 3 min. Garneer met het ei en de citroenparten.

tip

variatietipJe kunt de pepermakreelfilet vervangen door gewone gerookte makreelfilet.