Quesadilla’s met worst en zoete aardappel
Wist je dat zoete aardappel oorspronkelijk uit Mexico komt?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 100 g chorizoworst
- 1 ui
- 400 g zoete aardappelen
- 150 ml kraanwater
- 1 verse groene peper
- 150 g oude kaas (stuk)
- 2 el arachideolie
- 300 g verse Catalaanse braadworsten
- 8 meergranen tortillawraps
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om. Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
- Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas. Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.
- Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas. Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.
- Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.
combinatietip:
De verse jalapeño kun je vervangen door 1 tl fijngesneden jalapeños (potje 220 g).
combinatietip:
Lekker met zelfgemaakte guacamole. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

Quesadilla's met worst en zoete aardappel
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 835 kcal
- eiwit 35 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 1.865 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Quesadilla’s met worst en zoete aardappel
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Quesadilla’s met worst en zoete aardappel

- 100 g chorizoworst
- 1 ui
- 400 g zoete aardappelen
Snijd de chorizo in stukjes en snipper de ui. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

Bak de chorizo in een hapjespan 5 min. op laag vuur uit. Schep regelmatig om. Voeg de ui en aardappel toe en schep om.

- 150 ml kraanwater
Voeg het water toe en kook 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.

- 1 verse groene peper
- 150 g oude kaas
Halveer de groene peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Rasp de kaas.

Voeg de peper toe aan het aardappel-chorizomengsel en neem van het vuur. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

- 2 el arachideolie
- 300 g verse Catalaanse braadworsten
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 12 min. goudbruin en gaar. Neem uit de pan, laat iets afkoelen en snijd in plakjes van ½ cm breed.

- 8 meergranen tortillawraps
Bestrijk de helft van de wraps met een flinke lepel zoeteaardappelpuree. Verdeel de plakjes worst erover en bestrooi met de kaas.

Leg voor de quesadilla’s de rest van de wraps erop.

Verhit 2 koekenpannen en leg in elke pan een quesadilla. Bak 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de overige 2 quesadilla’s op dezelfde wijze.

Lekker!
combinatietip:
De verse jalapeño kun je vervangen door 1 tl fijngesneden jalapeños (potje 220 g).
combinatietip:
Lekker met zelfgemaakte guacamole. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.