Ge­fri­tuur­de ri­sot­to­bal­le­tjes

Handig: je kunt ze van tevoren maken en vlak voor serveren frituren.

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 455 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje Handig: je kunt ze van tevoren maken en vlak voor serveren frituren. 8 personen
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan of ruime pan
  • keukenthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn. Breng een pan met 1.2 liter water en de bouillontabletten aan de kook. Houd de bouillon warm op laag vuur. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 min. mee. Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg weer een lepel toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  2. Meng de tapenade en Parmezaanse kaas erdoor en schep de risotto in een ruime lage schaal. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.
  3. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Schep een 1 ½ eetlepel risotto in je natte hand. Maak plat, leg er een bolletje in en vouw de rijst eromheen. Herhaal tot je er 24 hebt. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in weer een ander diep bord. Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.
  4. Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer. Frituur de balletjes in kleine porties in 4 min. goudbruin.

variatietip:

In plaats van minibuffelmozzarella kun je ook minimozzarella gebruiken

variatietip:

Je kunt in plaats van panko ook paneermeel gebruiken.

bewaartip:

Het is even wat werk, deze risottoballetjes. Maar ze zijn goed in te vriezen en te bewaren (maximaal 3 maanden). Dus maak er wat meer, nu je toch bezig bent.

bewaartip:

Je kunt de risottoballetjes een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Begin vlak voor serveren met het rollen van de balletjes door de bloem, het ei en de panko en frituur ze.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gefrituurde risottoballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­fri­tuur­de ri­sot­to­bal­le­tjes

1
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook

Rasp de Parmezaanse kaas. Snijd de knoflook fijn.

2
  • 2 kippenbouillontabletten

Breng een pan met 1.2 liter water en de bouillontabletten aan de kook. Houd de bouillon warm op laag vuur.

3
  • 25 g boter
  • 300 g risottorijst

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en fruit 3 min. mee.

4

Voeg een soeplepel bouillon toe aan de rijst en roer tot het vocht is opgenomen. Voeg weer een lepel toe en ga door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

5
  • 80 g truffel-paddenstoelentapenade

Meng de tapenade en Parmezaanse kaas erdoor en schep de risotto in een ruime lage schaal. Laat in 1 uur helemaal afkoelen.

6
  • 24 stuks minibuffelmozzarella

Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Schep 1 ½ eetlepel risotto in je natte hand. Maak plat, leg er een bolletje op en vouw de rijst eromheen. Herhaal tot je er 24 hebt.

7
  • 75 g bloem
  • 2 eieren
  • 70 g panko

Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een ander diep bord en doe de panko in weer een ander diep bord.

8

Haal de balletjes achtereenvolgens door de bloem, het ei en de panko.

9
  • 1½ liter arachideolie

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met de keukenthermometer.

10

Frituur de balletjes in kleine porties in 4 min. goudbruin.

variatietip:

In plaats van minibuffelmozzarella kun je ook minimozzarella gebruiken

variatietip:

Je kunt in plaats van panko ook paneermeel gebruiken.

bewaartip:

Het is even wat werk, deze risottoballetjes. Maar ze zijn goed in te vriezen en te bewaren (maximaal 3 maanden). Dus maak er wat meer, nu je toch bezig bent.

bewaartip:

Je kunt de risottoballetjes een dag van tevoren maken. Bewaar ze afgedekt in de koelkast. Begin vlak voor serveren met het rollen van de balletjes door de bloem, het ei en de panko en frituur ze.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.