bewaar
Granola 1-2 jr
Granola 1-2 jr
bewaar

Granola 1-2 jr

Yoghurt met granola en geprakte banaan. Daar smult toch ieder kind van?

10 min. bereiden
20 min. oventijd
4waarderingen

Ingrediënten

1 portie

1

middelgroot ei

1 el

gemengde ongezouten noten

½ el

zonnebloempitten

1 el

havervlokken

1 el

vloeibare honing

½

banaan

4 el

milde yoghurt

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Yoghurt met granola en geprakte banaan. Daar smult toch ieder kind van?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Splits het ei. Klop het eiwit los (de dooier gebruik je niet). Hak de noten en zonnebloempitten fijn en meng met de havervlokken, het eiwit en de honing. Schep het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 20 min. in de oven. Schep af en toe om.

2

Laat de granola afkoelen en bewaar in een goed afsluitbaar bakje. Snijd of prak de banaan fijn. Meng de yoghurt erdoor en schep er wat van de granola op.

algemeenBron: Opperdepop 2015, Albert Heijn

algemeenLet op hoe je kind op dit gerecht reageert. Granola is vrij hard. Voor de meeste kindjes van 1-2 jaar is dat geen probleem, maar kijk goed of dat ook bij jouw kind het geval is. Of laat de granola eerst zachter worden in de yoghurt.

variatietipOok lekker als nagerecht.

Opperdepop: granola (1-2 jr)

Instructievideo - 01:41 min.