bewaar
Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd
Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd
bewaar

Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd

Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op.

40 min. bereiden
45 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

1

grote winterpeen

2

bosuien

1

kipdijfilet

1½ liter

kraanwater

200 g

courgette

15 g

ongezouten roomboter

3 takjes

verse bieslook

30 g

verse gerookte makreelfilet

Dit visgerecht smaakt lekker fris door de puree van courgette. De kleintjes zijn er dol op.

Aan de slag

1

Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.

2

Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.

3

Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.

tip

algemeenBron: Opperdepop 2015, Albert Heijn

algemeenGerookte makreel lijkt erg zout. Toch valt dit mee. Ter vergelijking: 30 g gerookte makreelfilet bevat ongeveer evenveel natrium als een halve boterham.

bewaartipLaat de overgebleven bouillon afkoelen, giet in kleine bakjes of ijsblokzakjes en bewaar in de vriezer. Zo heb je altijd een smakelijke bouillon om groenten in te koken of hapjes mee te verdunnen.

Opperdepop: courgette met gerookte makreel (10-12 mnd)

Instructievideo - 01:57 min.