Os­sen­haasta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Rundvlees wordt ook in Azië veel gegeten. Vooral als gemarineerde plakjes of reepjes, die erg goed combineren met noedels of rijst. 4 personen
4 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de ossenhaas met de helft van de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, de helft van de sesamolie en het limoensap in een kom. Schenk de marinade over in een stevig plastic zakje en doe het afgekoelde vlees erin. Sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af, zodat het vlees rondom in de marinade ligt. Laat 1 uur marineren.
  3. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm.
  4. Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen. Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.
  6. Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.

combinatietip:

Lekker met een zeewiersalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.880 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Ossenhaastataki met noedels en radijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Os­sen­haasta­ta­ki met noe­dels en ra­dijs

1
1
  • 250 g ossenhaas
  • 1 el arachideolie

Bestrijk de ossenhaas met de arachideolie en bestrooi met peper en eventueel zout.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 1.mov

Instructievideo

00:15 min.

2
2

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 15 min. afkoelen.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 2.mov

Instructievideo

00:16 min.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 60 ml sojasaus
  • 1 el mirin
  • ½ el sesamolie
  • 1 el limoensap

Schil en rasp ondertussen de gember en meng met de sojasaus, mirin, sesamolie en het limoensap in een kom.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 3.mov

Instructievideo

00:25 min.

4
4

Schenk de marinade over in een stevig plastic zakje en doe het afgekoelde vlees erin.

5
5

Sluit het zakje zo luchtdicht mogelijk af, zodat het vlees rondom in de marinade ligt. Laat 1 uur marineren.

6
6
  • 1 bosje radijs
  • 350 g groene asperges

Snijd de radijs in dunne plakjes. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Snijd in schuine stukken van 2 cm.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 6.mov

Instructievideo

00:21 min.

7
7
  • 270 g udon noedels

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8
  • 1 teen knoflook

Neem het vlees uit de marinade en schenk de marinade in een kommetje. Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 7.mov

Instructievideo

00:27 min.

9
9
  • 1 el arachideolie
  • ½ el sesamolie
  • 2 el sesamzaad

Verhit de rest van de sesam- en arachideolie in een wok en fruit de knoflook 30 sec. Voeg het sesamzaad en de asperges toe en bak 3 min. op middelhoog vuur.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 8.mov

Instructievideo

00:26 min.

10
10

Voeg de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. mee. Schep de radijs erdoor en verdeel over grote kommen.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 9.mov

Instructievideo

00:27 min.

11
11

Leg er een paar plakjes ossenhaas op en besprenkel met wat extra marinade.

Ossenhaas tataki met noedels en radijs stap 10.mov

Instructievideo

00:16 min.

combinatietip:

Lekker met een zeewiersalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.