bewaar
Noedelsoep
Noedelsoep
bewaar

Noedelsoep

Noedelsoep maken? Noedels zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden, veelzijdig én betaalbaar. Dat maakt noedels de ideale basis voor de doordeweekse maaltijd.

25 min. bereiden
136waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 liter

kraanwater

3

kippenbouillontabletten

3 el

Japanse teriyakisaus

2½ tl

5 kruidenpoeder

3 cm

verse gember

4

middelgrote eieren

270 g

Hakubaku udon-noedels

300 g

paksoi

300 g

kip saladevlees Caesar

250 g

taugé

15 g

verse koriander

Noedelsoep maken? Noedels zijn snel klaar, eenvoudig te bereiden, veelzijdig én betaalbaar. Dat maakt noedels de ideale basis voor de doordeweekse maaltijd.

Aan de slag

1

Doe het water, de bouillontabletten, saus en het 5 kruidenpoeder in een pan. Schil de gember en rasp boven de pan. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Giet af en spoel onder koud stromend water. Pel en halveer ze. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel over de ruime kommen.

3

Snijd de paksoi in reepjes. Verdeel de kip, taugé en paksoi over de noedels en schenk de hete bouillon eroverheen. Leg de eieren met de snijkant naar boven in de soep en garneer met de korianderblaadjes.

tip

Noedelsoep (ramen)

Instructievideo - 02:07 min.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.