In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney.

(76) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Stamppot met een Indiase twist? Zo geregeld met garam masala, kikkererwten en mangochutney. 4 personen
3 76

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.
  2. Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.
  3. Voeg de helft van de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met koriander of peterselie.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 400 mg
  • vezels 19 g
Tags
Ook te zien in

Indiase andijviestamppot met vegagehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se an­dij­vie­stamp­pot met ve­ga­ge­hakt

1
1
  • 500 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar.

2
2
  • 2 witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 el (arachide)olie
  • ½ el garam masala

Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 800 g kikkererwten in blik

Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee.

4
4

Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.

5
5
  • 75 g hangop
  • 400 g koelverse gesneden andijvie

Voeg de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.

7
7
  • 1 el (arachide)olie
  • 175 g vega fijngehakt
  • 50 g gezouten cashewnoten

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof.

8
8
  • 75 g hangop
  • 2 el mangochutney

Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.

combinatietip:

Lekker met koriander of peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.