Ve­gapas­ta met pom­poen, ched­dar en ge­rasp­te kaas

Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld.

(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Als je het hebt over veelzijdige groenten, dan is pompoen het schoolvoorbeeld. 4 personen
3 115

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de sjalotten schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoenblokjes, de helft van de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 12 min. beetgaar. Giet af.
  3. Rasp ondertussen de cheddar. Smelt de boter in een ruime pan. Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt ca. 5 min. Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de rest van de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken (bechamelsaus). Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en roer de helft van de cheddar en de kaas voor ovengratin erdoor.
  4. Doe de pasta, pompoen en bechamelsaus in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de rest van de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Vegapasta met pompoen, cheddar en geraspte kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gapas­ta met pom­poen, ched­dar en ge­rasp­te kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Pasta met flespompoen en kaas stap 1.mov

Instructievideo

00:04 min.

2
2
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Breng een ruime pan water aan de kook. Maak de sjalotten schoon en snipper. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 800 g pompoenblokjes
  • 1 tl nootmuskaat

Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot, knoflook, pompoenblokjes, de nootmuskaat, peper en eventueel zout 10 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 300 g mezzi rigatoni nr. 26

Voeg ondertussen als het water kookt de pasta en eventueel zout toe en kook de pasta in 12 min. beetgaar. Giet af.

5
5
  • 150 g cheddar
  • 50 g boter

Rasp ondertussen de cheddar. Smelt de boter in een ruime pan.

6
6
  • 50 g bloem

Voeg de bloem toe aan de gesmolten boter en laat al roerend op laag vuur garen tot de bloem licht begint te kleuren. Dit duurt ca. 5 min.

7
7
  • 500 ml houdbare halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje
  • 1 sachet nootmuskaat*

Voeg al roerend de melk toe en breng aan de kook. Voeg het laurierblad en de nootmuskaat toe en laat 5 min. koken (bechamelsaus).

8
8
  • 75 g geraspte kaas voor ovengratin

Neem de pan van het vuur, verwijder het laurierblad en roer de helft van de cheddar en de kaas voor ovengratin erdoor.

9
9
  • 75 g geraspte kaas voor ovengratin

Doe de pasta, pompoen en bechamelsaus in de ovenschaal en schep om. Bestrooi met de kaas en bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.