Rodekoolpickles
Weer eens iets heel anders met deze wintergroente! En erg leuk om in de pot te serveren.

Advertentie
Ingrediënten
- 750 g rodekool
- 15 g verse dille
- 50 g rozijnen
- 2 kaneelstokjes
- 300 ml kraanwater
- 200 ml witte natuurazijn
- 5 g inmaakkruiden (zakje)
- 50 g kristalsuiker
Keukenspullen
- weckpot à 1 liter
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de harde kern van de rodekool en snijd in repen van ½ cm. Snijd de dille fijn. Doe de kool en dille samen met de rozijnen en kaneelstokjes in de weckpot.
- Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot. Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.
combinatietip:
Eet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.

Kool snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 30 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Rodekoolpickles
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Rodekoolpickles
- 750 g rodekool
- 15 g verse dille
- 50 g rozijnen
- 2 kaneelstokjes
- 300 ml kraanwater
- 200 ml witte natuurazijn
- 5 g inmaakkruiden
- 50 g kristalsuiker
Breng het water met de azijn, inmaakkruiden en suiker aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk bij de rodekool in de pot.
Druk de rodekool goed aan, zodat alles onder het vocht komt te staan. Laat in ca. 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Sluit de pot af, zet in de koelkast en laat min. 2 dagen staan tot gebruik.
combinatietip:
Eet de pickles bij stamppot, gehaktballen of stoofvlees.