bewaar
Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm en aspergebroccoli
Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm en aspergebroccoli
bewaar

Glutenvrije rijstnoedels met gebakken zalm en aspergebroccoli

De limoen zorgt voor die typisch Aziatische smaak.

25 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

220 g

glutenvrije zwarte rijstnoedels

3 liter

kokend water

400 g

aspergebroccoli

2 tenen

knoflook

2

rode uien

2 el

arachideolie

70 g

groene curry kruidenpasta

400 ml

kokosmelk

1

limoen

4

zalmfilet

50 g

ongezouten cashewnoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

De limoen zorgt voor die typisch Aziatische smaak.

Aan de slag

1

Doe de rijstnoedels in een ruime kom en schenk er het kokende water over. Laat 10 min. staan en roer regelmatig door. Giet af. Kook ondertussen de aspergebroccoli in 3 min. beetgaar. Giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snipper de ui.

2

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. op laag vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 1 min. mee. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Roer door en laat 5 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de limoen in partjes. Dep de zalm droog en bestrooi met peper en eventueel zout.

3

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de zalm 4 min. Keer halverwege. Schep de noedels en aspergebroccoli door de currysaus en warm 3 min. mee. Hak de cashewnoten grof. Verdeel de curry over diepe borden en leg er een zalmfilet op. Bestrooi met de noten en serveer met een partje limoen.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.