Ovenschotel met zuurkool en shoarma
Van de mediterrane smaken in deze ovenschotel krijg je een zonnig gevoel. Zelfs op een ijzig koude winterdag.

Advertentie
Ingrediënten
- 1.2 kg kruimige aardappelen
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 500 g zuurkool naturel
- 1 ui
- 50 g ongezouten roomboter
- 500 g shoarmareepjes
- 68 g tomatenpuree (blikje)
- 200 ml volle melk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
Keukenspullen
- pureestamper
- ovenschaal (20 x 20 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water. Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.
- Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar. Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover. Bestrooi de puree met de paprikapoeder en het karwijzaad. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.
bewaartip:
Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Ovenschotel met zuurkool en shoarma
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 630 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 27 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 1.715 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Ovenschotel met zuurkool en shoarma
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met zuurkool en shoarma

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 1.2 kg kruimige aardappelen
Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 500 g zuurkool naturel
Laat ondertussen de paprika’s uitlekken, vang het vocht op in een pan. Doe de zuurkool in een zeef en spoel af onder koud water.

Doe de zuurkool bij het paprikavocht en kook 10 min. op middelhoog vuur.

- 1 ui
- 25 g ongezouten roomboter
- 500 g shoarmareepjes
Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min. Voeg de shoarmareepjes toe en bak in 5 min. gaar.

- 68 g tomatenpuree
Snijd ondertussen de paprika’s in stukjes. Voeg ze toe aan het vlees en schep de tomatenpuree erdoor.

- 200 ml volle melk
Verwarm de melk in een steelpan.

- 25 g ongezouten roomboter
Giet de aardappelen af en stamp met de melk en de rest van de boter tot puree met de pureestamper. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 2 g ongezouten roomboter
Vet de ovenschaal in. Giet de zuurkool af en verdeel over de bodem van de ovenschaal. Schep het vlees erop en verdeel de aardappelpuree erover.

- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl karwijzaad
Bestrooi de puree met de paprikapoeder en het karwijzaad. Bak de zuurkoolschotel ca. 25 min. in het midden van de oven.

Lekker!
bewaartip:
Je kunt van deze ovenschotel gemakkelijk een dubbele hoeveelheid maken, gebruik dan een grotere ovenschaal. Je kunt het gerecht ook invriezen. Laat dan voor serveren ontdooien en verwarm in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 25 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.