Plaat­taart met biet, boe­ren­kool en gei­ten­kaas

Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 925 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Het grote voordeel van plaattaart: je kunt hem beleggen met alles wat je lekker vindt. Wij kozen voor boerenkool, rode ui en cashewnoten. 4 personen
3 146

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de uien en bieten in even dunne partjes. Doe de ui en biet in een kom en schep om met 4/5 van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee. Neem uit de oven.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de geitenkaas erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 925 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 65 g
    waarvan verzadigd 25 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Plaattaart met biet, boerenkool en geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met biet, boe­ren­kool en gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 rode uien
  • 500 g gekookte rode bieten

Snijd ondertussen de uien en bieten in even dunne partjes.

3
  • 4 el olijfolie

Doe de ui en biet in een kom en schep om met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

5
  • 10 plakjes bladerdeeg

Leg ondertussen het bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat iets overlappen en druk de randen goed aan.

6

Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak boven in de oven de laatste 10 min. met de groenten mee. Neem uit de oven.

7
  • 1 el olijfolie
  • 300 g boerenkool

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en voeg de boerenkool in delen toe. Bak al omscheppend 4 min. op hoog vuur.

8
  • 100 g gezouten cashewnoten
  • 250 g geitenkaas naturel 45+

Verdeel de boerenkool over het deeg en leg de geroosterde groenten erop. Bestrooi met de cashewnoten en verkruimel de geitenkaas erover.

9

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de plaattaart nog ca. 15 min. in het midden van de oven.

variatietip:

Maak dit recept met Hollandse boerenkool of Italiaanse cavolo nero.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.