bewaar
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes
bewaar

Gebakken gnocchi met spekjes en spruitjes

Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.

15 min. bereiden
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruiten

1 teen

knoflook

2 el

arachideolie

200 g

gesneden kastanjechampignons

1 el

gedroogde rozemarijn

250 g

magere spekreepjes

500 g

gnocchi

Italiaanse gnocchi en oer-Hollandse spruiten blijken een perfect duo.

Aan de slag

1

Kook de spruiten 3 min. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de spruiten, knoflook, champignons en rozemarijn 8 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op hoog vuur 2 min. Voeg de gnocchi toe en bak 10 min. Schep regelmatig om. Voeg de spekreepjes en gnocchi toe aan de groenten in de wok en schep om.

tip

serveertipLekker met citroenrasp en Parmezaanse kaas (daarmee is het recept niet meer lactosevrij).

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.