Klas­sie­ke vi­tel­lo ton­na­to

Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel!

  • voorgerecht
  • 6 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. oventijd
(111) waardeer
italiaans voorgerecht Chic voorgerecht met vlees én vis: een feestje op tafel! 6 personen
2 111

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vleesthermometer
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het warme water erbij. Snijd de wortel en bleekselderij in plakken. Voeg toe en stoof in 30-40 min. op middelhoog vuur rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C. Keer het vlees af en toe.
  2. Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de andere vrucht uit. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken. Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en de helft van de kappertjes tot een bijna gladde saus.
  3. Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn. Voeg 2 a 3 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap. Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de rest van de kappertjes en de peterselie. Garneer met een partje citroen.

bereidingstip:

Je kunt ook voorgesneden fricandeau gebruiken (vleeswaren).

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 2 g
    waarvan suikers 1 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Klassieke vitello tonnato

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Klas­sie­ke vi­tel­lo ton­na­to

1
1
  • 900 g kalfsfricandeau

Laat de fricandeau op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 2 el ongezouten roomboter
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 125 ml droge witte wijn
  • 100 ml heet water

Verhit de boter en olie in een braadpan, leg het vlees erin en bak in 4 min. rondom bruin. Schenk de wijn en het water erbij.

3
3
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de wortel in dikke plakken en de bleekselderij in stukken.

4
4

Voeg toe en stoof in 30-40 min. op middelhoog vuur rosé of tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 63 °C.

5
5

Keer het vlees af en toe.

6
6
  • 2 citroenen
  • 2 ansjovisfilets in olie in blik
  • 160 g tonijnstukken in olijfolie

Snijd partjes van de citroen naar het aantal personen en pers de andere vrucht uit. Laat de ansjovis en tonijn uitlekken.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

7
7
  • 4 el mayonaise
  • 50 g kappertjes in pot

Pureer de ansjovis met de tonijn, mayonaise en kappertjes tot een bijna gladde saus.

8
8
  • 2 el verse platte peterselie

Neem het vlees uit de pan. Laat 10 min. rusten op een snijplank. Snijd de peterselie fijn.

9
9

Voeg 2 a 3 el stoofvocht toe aan de tonijnsaus. Breng op smaak met peper, eventueel zout en citroensap.

10
10
  • 50 g kappertjes in pot

Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakken en verdeel over de borden. Schenk de saus erover en bestrooi met de kappertjes en peterselie.

11
11

Garneer met een partje citroen.

bereidingstip:

Je kunt ook voorgesneden fricandeau gebruiken (vleeswaren).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.