Ja­mie Oli­ver's bo­nen op toast

Comfort food à la Jamie: geroosterd bruinbrood met bonen en chili-rozemarijnolie.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels hoofdgerecht Comfort food à la Jamie: geroosterd bruinbrood met bonen en chili-rozemarijnolie. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Voor de chili-rozemarijnolie: verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het steeltje van de pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
  2. Verhit de olie in een pan, voeg de peper en rozemarijn toe en verwarm 20 min. op heel laag vuur, zodat de olie smaak krijgt. Neem de pan van het vuur.
  3. Voor de bonen: snijd de knoflook in dunne plakjes en zet ze met een scheut chili-rozemarijnolie in een ondiepe, ovenbestendige pan op laag vuur. Pel en snipper de ui en voeg met de paprikapoeder toe aan de knoflook.
  4. Verwarm het knoflookmengsel al roerend 10-15 min. tot het zacht en kleverig is. Schenk er de balsamicoazijn bij en laat het geheel inkoken tot de smaken in de groente zijn getrokken.
  5. Giet het grootste deel van het vocht van de bonen af en doe ze bij de ui in de pan. Giet de tomaten boven de pan in je hand, knijp ze een beetje fijn en doe ze er met de worcestershiresauce en tabasco bij.
  6. Laat de bonen ca. 5 min. koken en breng ze perfect op smaak met peper en eventueel zout. Maak een verkreukeld stuk bakpapier vochtig onder de kraan en dek er de bonen mee af. Zet de pan ca. 1 uur in de oven tot het mengsel lekker dik is en onweerstaanbaar ruikt.
  7. Rooster het brood vlak voordat je aan tafel gaat en verdeel er de bonen over. Rasp er een beetje kaas over, maak het gerecht af met een paar drupjes chili-rozemarijnolie.

variatietip:

Je kunt gerookt paprikapoeder ook vervangen door gewoon paprikapoeder.

Tip:

Bron: Jamie's Comfort Food, Jamie Oliver

bewaartip:

Het restje olie kun je in een jampotje bewaren voor een andere keer.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 500 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Jamie Oliver's bonen op toast

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ja­mie Oli­ver's bo­nen op toast

1
1
  • 2 Spaanse rode pepers

Voor de chili-rozemarijnolie: verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het steeltje van de pepers.

2
2

Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 300 ml olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Verhit de olie in een pan, voeg de peper en rozemarijn toe en verwarm 20 min. op heel laag vuur, zodat de olie smaak krijgt. Neem de pan van het vuur.

4
4
  • 4 tenen knoflook

Voor de bonen: snijd de knoflook in dunne plakjes en zet ze met een scheut chili-rozemarijnolie in een ondiepe, ovenbestendige pan op laag vuur.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 1 ui
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Pel en snipper de ui en voeg met de paprikapoeder toe aan de knoflook.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6

Verwarm het knoflookmengsel al roerend 10-15 min. tot het zacht en kleverig is.

7
7
  • 2 el balsamicoazijn

Schenk er de balsamicoazijn bij en laat het geheel inkoken tot de smaken in de groente zijn getrokken.

8
8
  • 800 g cannellinibonen

Giet het grootste deel van het vocht van de bonen af en doe ze bij de ui in de pan.

9
9
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 tl worcestershiresauce
  • 2 druppels tabasco

Giet de tomaten boven de pan in je hand, knijp ze een beetje fijn en doe ze er met de worcestershiresauce en tabasco bij.

10
10

Laat de bonen ca. 5 min. koken en breng ze perfect op smaak met peper en eventueel zout.

11
11

Maak een verkreukeld stuk bakpapier vochtig onder de kraan en dek er de bonen mee af.

12
12

Zet de pan ca. 1 uur in de oven tot het mengsel lekker dik is en onweerstaanbaar ruikt.

13
13
  • 4 sneetjes donkerbruin brood

Rooster het brood vlak voordat je aan tafel gaat en verdeel er de bonen over.

14
14
  • 50 g Cheddar Tophat 48+

Rasp er een beetje kaas over, maak het gerecht af met een paar drupjes chili-rozemarijnolie.

variatietip:

Je kunt gerookt paprikapoeder ook vervangen door gewoon paprikapoeder.

bewaartip:

Het restje olie kun je in een jampotje bewaren voor een andere keer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.