Beefburger met gebakken knoflookaardappelen
Weekendhap: gebakken aardappelen met een hamburger en maissalade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 5 el traditionele olijfolie
- 20 g ongezouten roomboter
- 4 hamburgers
- 250 g winterpeen
- 1 pot peterselie (plantje)
- 340 g maiskorrels in pot (potje)
- 4 tenen knoflook
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Laat iets afkoelen. Verhit 3 el olie en de boter en bak ze 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om zodat ze goudbruin en gaar worden.
- Gril de hamburgers in ca. 15 min. gaar in een grillpan. Keer regelmatig. Schil en rasp de peen en snijd de peterselie fijn. Meng de peen met de rest van de olie, mais en de helft van de peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2 min. mee. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer de aardappelen met de burgers en maissalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 740 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 142 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Beefburger met gebakken knoflookaardappelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Beefburger met gebakken knoflookaardappelen
- 1 kg vastkokende aardappelen
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen 10 min. Laat iets afkoelen.
- 3 el traditionele olijfolie
- 20 g ongezouten roomboter
Verhit de olie en boter en bak de aardappelen 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om zodat ze goudbruin en gaar worden.
- 4 hamburgers
Gril de hamburgers in ca. 15 min. gaar in een grillpan. Keer regelmatig.
- 250 g winterpeen
- 1 pot peterselie
- 2 el traditionele olijfolie
- 340 g maiskorrels in pot
Schil en rasp de peen en snijd de peterselie fijn. Meng de peen met de olie, mais en de helft van de peterselie.
- 4 tenen knoflook
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de knoflook in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de aardappelen en bak nog 2 min. mee.
Bestrooi de aardappelen met de rest van de peterselie. Serveer de aardappelen met de burgers en maissalade.