Hol­land­taart

Hup Holland! Ga een keer niet voor oranje, maar voor rood-wit-blauw.

 • gebak
 • 8 personen
 • 615 kcal voedingswaarden
  • 30 min. bereiden
  • 1 u. 45 min. wachten
  • 25 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Hup Holland! Ga een keer niet voor oranje, maar voor rood-wit-blauw. 8 personen
4 18

Ingrediënten

Keukenspullen
 • springvorm (Ø 18 cm)
 • deegroller
 • bakpapier
 • cocktailprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de koekjes in stukjes. Doe de basis voor biscuit in een ruime kom. Breek de eieren erboven en voeg 1 el water toe. Klop met een mixer op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtig beslag. Schep het beslag in de springvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.
 2. Doe ondertussen het bavaroispoeder in een kom met het water en de slagroom. Klop 3 min. met een mixer op de hoogste stand en laat 15 min. opstijven in de koelkast.
 3. Snijd de cakebodem in 3 gelijke schijven en haal voorzichtig van elkaar. Houd 50 g bavarois apart. Bestrijk 1 schijf met de helft van de resterende bavarois. Duw daar de helft van de koekjes in en leg er 1 schijf cake op. Bestrijk die met de andere helft van de bavarois en duw daar de rest van de koekjes in. Leg de laatste schijf cake erop. Bestrijk de taart met een spatel rondom met de 50 g bavarois. Zet de taart 30 min. in de koelkast, zodat de bavarois kan opstijven.
 4. Bestrooi het werkblad met poedersuiker. Kneed de rolfondant tot een bal en rol met de deegroller uit tot een ronde, dunne lap van 2 mm dik. Leg de lap voorzichtig over de taart en strijk zo glad mogelijk om de taart. Snijd de overtollige fondant eraf.
 5. Hak de chocolade fijn. Doe in een steelpan, hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Vouw ondertussen een cornetje van een stuk bakpapier. Leg een vel bakpapier klaar. Schep de chocolade in het cornetje. Knip een klein puntje van het cornetje en spuit molenwieken van chocolade op het bakpapier. Spuit 1 of 2 reservewieken voor het geval de wieken breken bij het bevestigen. Laat de chocolade in 1 uur hard worden.
 6. Rol de rode en de blauwe marsepein allebei uit tot een reep van 30 x 3 cm. Snijd eventueel netjes bij met een mes of pizzasnijder. Meng wat poedersuiker met een paar druppels water en bestrijk 1 kant van de marsepein ermee. Plak de blauwe band om de onderkant van de taart en de rode band om de bovenkant. Vorm een kegeltje van de rest van de marsepein en bevestig daar heel voorzichtig met een cocktailprikker de molenwieken op. Duw een klein bolletje marsepein of rolfondant op de prikker om de wieken goed vast te zetten. Zet het molentje op het midden van de taart.
video

Mar­se­pein ma­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 615 kcal
 • eiwit 9 g
 • koolhydraten 87 g
 • vet 25 g
  waarvan verzadigd 13 g
 • natrium 305 mg
 • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Hollandtaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
 • 50 g bitterkoekjes

Snijd de koekjes in stukjes.

3
3
 • 280 g basis voor biscuit (Heel Holland Bakt)
 • 4 eieren

Doe de basis voor biscuit in een ruime kom. Breek de eieren erboven en voeg 1 el water toe.

4
4

Klop met een mixer op de hoogste stand in 5 min. tot een luchtig beslag.

5
5

Schep het beslag in de ingevette springvorm en bak in ca. 25 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat afkoelen.

6
6
 • 50 g bavaroispoeder (Heel Holland Bakt)
 • 125 ml kraanwater
 • 250 ml slagroom

Doe ondertussen het bavaroispoeder in een kom met het water en de slagroom. Klop 3 min. met een mixer op de hoogste stand en laat 15 min. opstijven in de koelkast.

7
7

Snijd de cakebodem in 3 gelijke schijven en haal voorzichtig van elkaar.

8
8

Houd 50 g bavarois apart. Bestrijk 1 schijf met de helft van de resterende bavarois.

9
9

Duw daar de helft van de koekjes in en leg er 1 schijf cake op.

10
10

Bestrijk die met de andere helft van de bavarois en duw daar de rest van de koekjes in.

11
11

Leg de laatste schijf cake erop.

12
12

Bestrijk de taart met een spatel rondom met de 50 g bavarois. Zet de taart 30 min. in de koelkast, zodat de bavarois kan opstijven.

13
13
 • 2 g poedersuiker
 • 300 g witte rolfondant

Bestrooi het werkblad met poedersuiker. Kneed de rolfondant tot een bal en rol met de deegroller uit tot een ronde, dunne lap van 2 mm dik.

Marsepein maken

Instructievideo

01:41 min.

14
14

Leg de lap voorzichtig over de taart en strijk zo glad mogelijk om de taart. Snijd de overtollige fondant eraf.

15
15
 • 50 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade fijn.

16
16

Doe de chocolade in een steelpan. Hang de steelpan in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat de chocolade smelten (au bain-marie).

Au bain-marie smelten

Instructievideo

00:34 min.

17
17

Vouw ondertussen een cornetje van een stuk bakpapier.

Cornetje (spuitzakje) maken

Instructievideo

01:05 min.

18
18

Leg een vel bakpapier klaar. Schep de chocolade in het cornetje. Knip een klein puntje van het cornetje en spuit molenwieken van chocolade op het bakpapier.

19
19

Spuit 1 of 2 reservewieken voor het geval de wieken breken bij het bevestigen. Laat de chocolade in 1 uur hard worden.

20
20
 • 1 pakje rood-wit-blauw marsepein (Heel Holland Bakt)

Rol de rode en de blauwe marsepein allebei uit tot een reep van 30 x 3 cm. Snijd eventueel netjes bij met een mes of pizzasnijder.

21
21

Meng wat poedersuiker met een paar druppels water en bestrijk 1 kant van de marsepein ermee.

22
22

Plak de blauwe band om de onderkant van de taart en de rode band om de bovenkant.

23
23

Vorm een kegeltje van de rest van de marsepein en bevestig daar heel voorzichtig met een cocktailprikker de molenwieken op.

Marsepein maken

Instructievideo

01:41 min.

24
24

Duw een klein bolletje marsepein of rolfondant op de prikker om de wieken goed vast te zetten. Zet het molentje op het midden van de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.